Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Biyolojik Çeşitlilik

Sanık Düşünürler

Ümanist Doktrin

Sri Lanka

Faaliyetlerimiz

Sanatın Silahla Buluşması

Sosyal Faaliyetler

Bitki Bilim Bahçesi

Sessizlik

Psikolojik Kalıtım (İrsiyet)

Barbunya Pilaki

Maden Sanatı

Kaya Tapınağı

Sri Lanka'lı Kızlar

Arka Kapak


Haberler
Gezelim Tanıyalım
Bize Yazın
Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-222 78 43
Sebze yemeklerinin içinde şüphesiz en bilinen ve her yerde bulunan yemek fasulyedir. Genelde etIi ya da zeytinyağlı yapılan fasulyenin hem tazesi hem de kurusu kullanılır. Fasulyenin bir çeşidi olan barbunya fasulyesinin ise sadece içinden yemek yapılır, taze olsa bile dış kabuğu yeşil fasulyede olduğu gibi kullanılmaz. Zeytin yağlı olarak yapılan barbunya fasulyesi hem yemek öncesi aperatif şeklinde hem de ana yemek tarzında yapılabilir.
Barbunya pilakinin en kolay tarifi: Yemeklik doğranmış iri bir soğan ile halka halka doğranmış havuç ve iki üç diş sarımsak (dilimlenmiş şekilde) zeytinyağında biraz kavrulur. Sonra doğranmış iri iki domates ve tuz ilave edilip biraz daha yağda çevrilir. Üzerine daha önce haşlanarak kara suyu süzülen barbunyalar ilave edildikten sonra üzerini kapatacak kadar su koyup pişmeye bırakılır. Aşağı yukarı yarım saat sonra pişen barbunya tabağa alınıp soğutulduktan sonra üzerine sıkılan limon ve maydanozla servis edilir.