Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Kültürel Mozaik

Yargıda Görevlilerin Giysisi

Suçlu Kim

Lübnan

Dans

Faaliyetlerimiz

Kutu Kutu

Hayal ve Başarı

Mevlana

Ceza Hukukunda Mağdur

Gürcistan

Elmalı Turta

Ön Kapak İçi

Arka Kapak İçi

Arka Kapak


Haberler
Gezelim Tanıyalım
Bize Yazın
Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-419 76 25
        emeklerde ve tatlılarda en çok kullanılan meyve genellikle elmadır. Elma ile yapılan pek çok tatlı çeşidi vardır. Bunlar arasında elma dilimleri ile yapılan elmalı turta hem kolay hem de güzel görünümlüdür.

Miktar kişi sayısına göre ayarlanabilir, bir tepsi için yarım kilo un yarım paket yaş maya ile yoğrulur. Bunun için ılık su veya süt ile bir miktar şeker kullanılır. Yoğrulan hamur kabarması için yarım saat bekletilir ve daha sonra tepsi büyüklüğünde elle açılır. Üzerine önceden soyulup dilimlenmiş elmalar muntazam şekilde dizilir. Hepsi bittikten sonra üzerine tarçın ve toz şeker serpildikten sonra ısıtılmış fırına (170-180 derece) konur. 25-30 dk. da pişen turta fırından çıkarıldıktan sonra istenilen şekilde dilimlenerek servis edilir.
 Y