Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Sömürge Devletleri

Masumluk Karinesi

Mauritius

Bioritim

Bukalemun ve Lemürler

Mapushane Duvarı

Faaliyetlerimiz

Gereği Düşünüldü

Sağlık Köşesi

Madagaskar

Cizre-Şırnak

Yufkalı Tarifler

Ön Kapak İçi

Arka Kapak İçi

Arka Kapak


Haberler
Gezelim Tanıyalım
Bize Yazın
Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-419 76 25
       spanaklı kol böreği: (Arzuya göre yufka sayısı değişebilir) Üç yufkadan her biri tezgaha yayılır.  Yumurta, süt ve yağdan oluşan harçla yarısı ıslatılır. Kalan kısım yarım daire olacak şekilde diğerinin üzerine katlanır.. Islatma harcı ile tekrar ıslatılan ikiye katlanmış yufkanın düz kısmına (Kırmızı biber, tuz, karabiber) soğan ve ıspanağın kavrulmasıyla oluşan iç harç konur ve rulo şeklinde sarılıp tepsiye aktarılır. Diğerleri de aynı şekilde yapılarak tepsiye aktarıldıktan sonra kalan sıvı harç üzerlerine dökülür ve fırında 30-40 dk piştikten sonra Sıcak servis edilir.

Gözleme: İstenildiği kadar yufka dörde bölünerek elde edilen üçgen yufkalar yağlanıp dik­dörtgen olacak şekilde katlanır. Ortasına peynir, kıyma ya da patates konarak tekrar katlanır ve yanmaz tavada her iki tarafı kızarıncaya kadar pişirilir ve sıcak olarak servis edilir.

 I