Sevgi
Bekledim (Şiir)
Sevgi (Şiir)

Gezelim-Tanıyalım

Çevremizdeki güzellikleri ve özel konuların estetik duygularla tespitini sağlayan fotoğraf, ışıkla yazı yazma da ışıkla grafik çizme sanatı olarak ifade edilmektedir. Son zamanlarda tekniğin de ilerlemesiyle oldukça gelişen fotoğraf sanatının, diğer sanat dallarına oranla daha masraflı olması, hazırlık, çekim, banyo ve baskı aşamalarının zaman alması ve her aşamada belirli bir sonuca ulaşmak için asgari düzeyde de olsa bilgi gerektirmesi, bu konuya ilgi duyanları düşündürmekle beraber fotoğraf çekmek, dikkat ve ilgi çeken bir sanat dalı olmaya devam etmektedir.

Fotoğrafını çekeceğimiz her konuya ve ortama uygun makina ve aksesuarlar ile vermek istediğimiz mesajları açık ve net olarak görüntüleyebiliriz. Bize kolaylık sağlayan bu makinaları, hangi yardımcı elemanlarla ve ne şekilde kullanacağımızı bildiğimiz takdirde çekilen bir fotoğraf bir sanat eserine dönüşebilmektedir. Bilerek seçilen konu, makina, film ve diğer gerekli malzemeler, bize, çekeceğimiz fotoğrafa istediğimiz şekli verebilme imkanını sağlar, Başka bir ifadeyle konu, olduğu gibi değil bizim görmek istediğimiz şekilde fotoğraflanır.