Yapılar- Nevin Erem

Bir Fotoğraf

Mahalli Kıyafet

Gezelim-Görelim

Ülkemizin hemen her yöresinde rahatlıkla bulabileceğimiz bir tatlı çeşididir sütlaç. Süt tatlılannın içinde en hafif ve en doyurucu olanıdır. Yapılışı her yöreye göre az farklılık gösterse de temel malzemesi süt, pirinç ve şekerdir. Bir ölçek süte dörtte bir oranında pirinç ideal ölçü ise de nişasta ile kıvam verilmeyecekse (ki böylesi daha güzel olmakta) bir buçuk ölçü süte dörtte bir oranında pirinç konmalı ve süt pirinçle beraber bir süre kaynatılarak pirincin doğal nİşastasının süte geçmesi sağlanmalıdır. Pirinçle aynı ölçekteki şekeri sütlacı ocaktan indirmeden kısa süre önce koyup kaynamasını müteakip indirmelidir. Aroma vermek istenirse piştikten sonra vanilya yada damla sakızı ilave edilebilir. Bu malzemeler önceden konacak olursa tatları bozulup acılaşabilir. Sütlaç bu şekilde hazırlandıktan sonra kaselere dağıtılarak servis yapılabildiği gibi fırına konarak üstü kızartılmak suretiyle fırın sütlaç da yapılabilir.