Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Yaşam Tarzları

Ceza Hukukunda Türk Bayrağı

Şiir- HİÇ

Bilim ve Sanat Yapıtları Bizde de Müstehcen Sayılmamalı

Müzik

Tutku

Faaliyetlerimiz

Küba

Paylaşmak

Sanığın Psikolojisi

Noodle (Erişte) Çorbası

Çadırdaki Davetsiz Misafir

Bir Yorum

Venezüela'da Kahramanlar Anıtı

Kızılcahamam Jeopark Alanı

Arka Kapak


Haberler
Gezelim Tanıyalım
Bize Yazın
Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-419 76 25
Çorba hemen her yemekten önce mideyi yemeğe hazırlamak açısından faydalı sulu bir yemektir. Genelde sebze, şehriye, mercimek, tarhana gibi malzemelerle yapılmakla birlikte her türlü hamur işi çorbada kullanılır, erişte de bunlardan biridir.

Yapılışı çok basit ve yenmesi bir o kadar güzel olan noodle çorbasının önce suyu hazırlanır bunun için taze soğan, maydanoz biber (arzu edilirse domates rendesi) tuz, tereyağı ve baharatlar içinde bol su bulunan bir kapta kaynatılır, malzemelerin özü iyice çıkacak kadar kaynadıktan sonra arzu edilen miktarda noodle (veya erişte, bulunmadığı takdirde spagetti makarna ile de yapılabilir) kaynayan suyun içine atılır ve en az on dakika pişirilir. Daha sonra büyük çorba kaselerinin içinde suyu ile birlikte çok sıcak olarak servis yapılır. Hem sıcaktan hem biberin ağzının yanmasını istemeyenler yemek için biraz bekleyebilirler.