Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Yaşam Tarzları

Ceza Hukukunda Türk Bayrağı

Şiir- HİÇ

Bilim ve Sanat Yapıtları Bizde de Müstehcen Sayılmamalı

Müzik

Tutku

Faaliyetlerimiz

Küba

Paylaşmak

Sanığın Psikolojisi

Noodle (Erişte) Çorbası

Çadırdaki Davetsiz Misafir

Bir Yorum

Venezüela'da Kahramanlar Anıtı

Kızılcahamam Jeopark Alanı

Arka Kapak


Haberler
Gezelim Tanıyalım
Bize Yazın
Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-419 76 25
Elma çeşitli şekillerde kullandığımız bir meyvedir. Şekerli suda haşlayarak komposto yapabildiğimiz gibi değişik kurabiye ve pastalara iç malzemesi olarak da kullanabiliriz. Bazen iri dilimli bazen de rende şeklinde kullanılan elmaya katılan ceviz ve tarçın tatlının lezzetini artırmaktadır.

Yapılması çok kolay olan Elmalı börek normal yufka ile hazırlanmaktadır. Yuvarlak yufkanın yarısına süt, yumurta ve sıvı yağdan oluşan karışım sürülerek diğer yarısı üstüne örtülür ve onun üstüne de aynı karışımdan sürüldükten sonra ceviz, tarçın ve elma rendesinden oluşan iç malzeme yufkanın düz kenarına konularak kol böreği gibi rulo yapılıp tepsiye yerleştirilir. Arzu edildiği kadar (4-5) yufka tepsiye dizildikten sonra önceden ısıtılmış fırına konur ve üstü pembeleşinceye kadar pişirilir. Daha sonra fırından alınan börek iki parmak kalınlığında kesilerek tabağa yerleştirildikten sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servise sunulur.