Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Savunma Sistemli Kapılar

Savunma Hakkı Niçin Kutsaldır

Kapılar

Şiir: ANADOLU

Faaliyetlerimiz

Şövalyeler Adası MALTA

Kapı Tokmakları

İkrar ve İtiraf

Emlalı İrmik Tatlısı

Hedeflenen Amaç

Divriği Ulu Cami Taç Kapısı

Ön Kapak İçi

Arka Kapak


Haberler
Gezelim Tanıyalım
Bize Yazın
Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-419 76 25
   Pek çok yemeğin ve tatlının yapımında kullanılan irmik hem kolay pişmesi hem de doyurucu olması bakımından genelde tercih edilmektedir. Tadı kadar görünümü de çok güzel olan elmalı irmik tatlısının yapımı ise gayet kolaydır: Bir kilo süte 7 kaşık irmik, 7 kaşık şeker (arzuya göre daha az olabilir) konur, karıştırılır ve iyice koyulaşıncaya kadar pişirilir. Soğuk suyla ıslatılan yuvarlak bir kaseye önce yarısı boşaltılır ve üstüne daha önce hazırlanmış olan tarçınlı rendelenmiş ya da hafif pişirilmiş elma püresi koyularak kalan irmiğin tamamı elmaların üzerine boşaltılır. Buzdolabında soğutulduktan sonra ters çevrilerek bir tabağa alınır ve üzeri Hindistan Cevizi, tarçın ve meyve dilimleri ile süslenerek servis yapılır.