Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Tarım Alanları ve Meralar

Hakimin Tarafsızlığı

Endonezya

Korku

Pirinç

Luwak Kahvesi

Kelebekler

Faaliyetlerimiz

Bugünkü İnfaz Sisteminin Psikolojik Bakımdan Tenkidi

Biz Öyle Karar Verdik

Gündüz Uykusu (Şekerleme)

Küçük Pizzalar

Parahu Yanardağı

Arka Kapak

Ön Kapak İçi


Haberler
Gezelim Tanıyalım
Bize Yazın
Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-419 76 25
Ana vatanı İtalya olan pizzanın Dünyada neredeyse tüm ülkelerde yapıldığını ve tüketildiğini görmek mümkündür. Çay saatlerinde yenebildiği gibi öğünlerde ana yemek olarak da yemek mümkündür. Her bölgeye göre içindeki malzemeler değişse de genel de yapımı aynıdır.

Kişi sayısına göre miktarlar değişebilir. Bir kilo una az şekerli suda ıslatılmış yarım paket yaş maya ilave edildikten sonra yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir ve yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır. Daha sonra ceviz büyüklüğünde koparılan parçalar elle bastırılarak çay tabağı boyutunda açılır. Bu şekilde bir tepsiyi dolduracak kadar açılan küçük pizza hamurlarının üzerine önce domates püresi sürülür daha sonra arzu edilen sebzeler ( biber mantar. Domates vb.) sıralanır. En son olarak biraz zeytinyağı ve kekik ilave edildikten sonra orta ısıdaki fırına verilir. Pişmesine az bir süre kala dışarı alınarak pizzaların üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir ve tekrar fırına verilir. Peynirler erir erimez çıkarılır ve sıcak olarak servis edilir