Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Su

Sosyal Güvenlik

Fantazya

Faaliyetlerimiz

Kanun

Kazanan Kim

Ürgüp

Tuz

Sığınaklar

Nehirler

Kendini Haklı Çıkarma İşlemi

Kurşun Vücutta Kalırsa

18 Şubat Kutlamalarımızdan

Reçeller

Ön Kapak İçi

Arka Kapak İçi

Arka Kapak İçi


Haberler
Gezelim Tanıyalım
Bize Yazın
Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-419 76 25
Kahvaltılarda tereyağı ve ekmekle yenilmesi adet olan reçellerin pek çok çeşidi vardır: Her türlü meyveden yapılabilen reçelin yapımı genellikle aynıdır. Şekerle meyvenin bir arada kaynatılması esasına dayanır. Meyvesine göre bazı farklılıklar gösterse de temel uygulama aynıdır.

Portakal kabuğu reçeli ise hazırlık aşamasında diğerlerinden ayrılır. Biraz zaman alan bir tarifi vardır.

Portakalın kabukları uzunlamasına dilimlenip keserek çıkarılır. Daha önceden iğneye geçirilmiş uzunca bir ipe dilimleri yuvarlayarak dizmek ve bu ipteki kabukları asgari bir hafta süre ile kurutmak gerekir. Portakal dilimleri kuruduktan sonra soğuk suda yıkanır ve tencereye konur. Üzerine yeteri kadar su konduktan sonra kaynamaya bırakılır. Çatalla kontrol edilip iyice yumuşadığına emin olduktan sonra kabuklar tencereden alınır. Kabukların çıkarıldığı suya bir kilo (kabuk miktarına bağlı olarak) şeker konur ve kaynatılır. Şeker tam olarak kaynayınca portakal kabukları tekrar suyun içine atılır. Bir süre daha kaynatıldıktan ve suyunu biraz çektikten sonra ocaktan alınıp üzerine yarım limon sıkılır ve 2,3 dakika karıştırılır. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılır. Soğuduktan sonra servise hazırdır.