Çöller

Hoşgörü

Japon Yemeklerinden Örnekler

İ
      nsanlar toplum içinde yaşadıkları için birbirlerinin davranışlarından etkilenirler. Bu etkilenme olumlu ya da olumsuz olabilir. Olumlu olduğu takdirde beğendiklerini ifade ederler, tersi olursa eleştirirler. Bu tepkilere karşı insanların alacağı tavır her halükarda müspet olmalı ve eleştiriye karşı hoşgörü ile yaklaşmalıdır. Ruh sağlığını olumlu etkileyen bu davranış hareketlerimize de yansır. Yapılan eleştirileri bir tenkit olarak değil de bir tespit olarak düşünüp davranışlarımızı düzeltmek her açıdan olumlu sonuç verir ve daha müspet eleştiriler almamıza vesile olur. Yaptığımız her hareketin karşı taraf üzerinde bir etkisi olacağını bilmek ve ona göre davranmak gerekir. İstenmeyen bir hareketimiz olduğunda bunu ısrarla sürdürmek doğru değildir. İnsanlara karşı makül bir anlayış içinde olmak ve davranışlarımızı ona göre ayarlamak doğru olur. Aksi davranış insanların psikolojisini bozar ve ortamı gerer ki bu da kimsenin istemeyeceği bir durumdur.