Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Denizler

Diyalektik Ceza Yargılaması

Öldürmek Sanatı

Tutuklama Sebepleri

Orkideler

Faaliyetlerimiz

Mumyalama

Sağlık Köşesi

Karnak

Selçuk Güvercini

Kızıldeniz

Zeytinyağlı Kabak

Ön Kapak İçi

Arka Kapak İçi

Arka Kapak


Haberler
Gezelim Tanıyalım
Bize Yazın
Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-419 76 25
 Y
    az sebzelerinden kabağın patlıcan gibi pek çok yemeği yapılmaktadır. En bilinenleri, kızartma ve dolmasıdır. Hem aperatif hem de ana yemek olarak yenebilen zeytinyağlı kabak, yapımının basit ve kolay olması tercih nedeni olmaktadır.
Kişi sayısına göre belirlenen üç ya da dört kabak kabukları soyulduktan sonra dörde bölünür ve içindeki çekirdekli kısımlar bıçakla kesilerek çıkarılır ve enine birkaç santimlik kalınlıkta doğranır. Bu arada daha önce yemeklik olarak doğranmış olan soğan ve domatesler kavrulurken üç dört diş sarımsak ilâve edilir. Arzu edildiği kadar tuz konduktan sonra doğranmış olan kabaklar karışıma ilâve edilir ve üstünü örtecek kadar su konur. Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen yemek tabağa alınıp soğutulduktan sonra servis edilir.