Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Doğa

Hukukun Üstünlüğü

Baş'lar (Şiir)

Susma Hakkı

Cam İşçiliği

Sağlık Köşesi

Faaliyetlerimiz

İhbar

Filler

Simge ve Motifler

Şile, Ağva, Sığacık, ve Foça

Yayla Çorbası

Ön Kapak İçi

Arka Kapak İçi

Arka Kapak


Haberler
Gezelim Tanıyalım
Bize Yazın
Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-419 76 25
       emekten önce midemizi rahatlatmak için içtiğimiz çorba çok değişik malzemelerden yapılabilmektedir. Bunlar en bilineni mercimek, tarhana ve sebze çorbasıdır.. Yoğurt çorbası kısa sürede pişen çok basit bir o kadar da faydalı bir çorbadır.

Kişi sayısına göre ölçü sayısı değişebilirse de örnek ölçüleri şöyle verebiliriz. Üç ölçek suya bir ölçek pirinç veya yulaf ezmesi konarak kaynatılır. (bu arada yulaf ezmesi daha çabuk pişer) Diğer bir kapta bir buçuk ya da iki ölçek yoğurt iyice ezildikten sonra üstüne kaynayan çorbadan bir miktar aktarılıp iyice karıştırılır. Ve bu karışım ocaktaki çorbaya ilâve edilir. Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edilir. Bu arada ufalanmış bir tutam nane eklenerek ocaktan alınır. Üzerine kızdırılmış yağda kırmızı biber dökülerek servis edilir.

 Y