Mithatpaşa Cad. No:66/6 Tel: 0312-419 38 65 Fax: 0312-419 76 25
ortekiz'de tarihi oldukça eskilere dayanan bu tatlı kendi tarihi mekânında yapılıp satılmaktadır. Sadece bu tatlının yapıldığı pastaneye girmek ve orada bunu yemek isteyenler yer bulabilmek için kapıda sıraya girip kuyruk oluşturuyorlar. Genelde bu tarihi tatlının tarifini hiç kimseye vermeseler de yediğiniz zaman nasıl yapıldığını tahmin edebiliyorsunuz.
Tatlı tarifimiz şöyle: Çok katlı bir hamur açılır. Ya da hazır milföy hamuru kullanılır. Küçük karelere bölünen hamur ya da dörde bölünen bir yaprak milföy hamuru biraz genişletildikten sonra kap kek kalıbının içine yerleştirilir. Ve ortası çukur bırakılır. Buraya daha önceden bildiğiniz yöntemle pişirdiğiniz (üç ölçek süte bir ölçek nişasta ve şeker olmak üzere pişirilir.) muhallebiyi doldurduktan sonra fırına verilir ve orta ısıda 20-25 dk. üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Daha sonra kahve ya da çayla servis edilir.