Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Yeni Yerleşim Alanları

Sanat ve Bilim

Sessizlik (Şiir)

Avustralya

Kazanç

Kangurular

Faaliyetlerimiz

Tasmanya

Savcıların Bağımsızlığı

Diyarbakır Surları

Sağlık Köşesi

Belen Tatlısı

Ön Kapak İçi

Arka Kapak İçi

Arka Kapak


Haberler
Gezelim Tanıyalım
Bize Yazın
Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-419 76 25
       ortekiz'de tarihi oldukça eskilere dayanan bu tatlı kendi tarihi mekânında yapılıp satılmaktadır. Sadece bu tatlının yapıldığı pastaneye girmek ve orada bunu yemek isteyenler yer bulabilmek için kapıda sıraya girip kuyruk oluşturuyorlar. Genelde bu tarihi tatlının tarifini hiç kimseye vermeseler de yediğiniz zaman nasıl yapıldığını tahmin edebiliyorsunuz.

Tatlı tarifimiz şöyle: Çok katlı bir hamur açılır. Ya da hazır milföy hamuru kullanılır. Küçük karelere bölünen hamur ya da dörde bölünen bir yaprak milföy hamuru biraz genişletildikten sonra kap kek kalıbının içine yerleştirilir. Ve ortası çukur bırakılır. Buraya daha önceden bildiğiniz yöntemle pişirdiğiniz (üç ölçek süte bir ölçek nişasta ve şeker olmak üzere pişirilir.) muhallebiyi doldurduktan sonra fırına verilir ve orta ısıda 20-25 dk. üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Daha sonra kahve ya da çayla servis edilir.


 P