Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Müzeler ve Tiyatrolar
Gerekçesiz Mahkeme Kararları
Faruk Erem'in Gazete Arşivinden
Ötesi, Tahliye (Şiir)
Faaliyetlerimiz
Müzeler
Sinemanın Çocuk Suçluluğuna Tesiri
Tiyatrolar
Surlar ve Kaleler
Salata
Kahvaltı
Sana (Şiir)

Haberler
Gezelim-Görelim
Bize Yazın

Her türlü yemeğin yanında yenebilen, sofralarımızı renklendiren salatalar her çeşit sebze ile yapılabilmektedir. Lahana, havuç, domates, salatalık, biber bunlardan sadece birkaçı. Salatalar sosları ve tadları ile olduğu kadar renkleri ile de iştah açıcıdırlar. Sebzeler arasında en çok kullanılan patlıcanın salatası da güzel ve doyurucudur.

Yapılışı: İçine konan malzemeler değişse de yapılışı her yerde aynıdır. İstenildiği kadar patlıcan ocakta ya da fırında içi yumuşayıncaya kadar közlenir, daha sonra kabukları soyularak bir bıçak ve çatalla ezilir. Arzuya göre birkaç diş sarımsak ezilerek patlıcanlarla karıştırıldıktan sonra limon ve zeytinyağı ilave edilir. Bu şekilde servis yapılabildiği gibi sadece sarımsaklı patlıcanla yoğurt karıştırılarak da yenebilir. Daha zengin ve doyurucu olması arzu edilirse yukarıdaki ilk tarife domates ve biber eklenerek hazırlanabilir.
Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-419 76 25