Geçmişten Günümüze....
Sizden Gelenler

Gezelim-Tanıyalım
GEZELİM - TANIYALIM
Yatan Adam-Kaş Fethiye Antik Tiyatro Kaya Mezarları-Fethiye Kayaköy-Fethiye Kayaköy Kilisesi Ölüdeniz-Fethiye Gezelim Tanıyalım sayfamızda yayınlayacağımız ilk bölgemiz en turistik yörelerimizden olan Fethiye ,Kaş, Kalkan ve civarı olacaktır.

Bu bölgenin en ilgi çeken yerleri;

• Kayalara yapılmış taştan evleri ile kaya köy , genelde ahşap kısımları ve çatısı olmayan bu evler kayaların üzerine birbirlerinin görüş alanını engellemeyecek şekilde yapılmıştır.

• Noel babanın yaşadığı yer olarak bilinen Demre de bu bölgededir.

• Mezarının da st Nicolas kilisesinde olduğu söylenir.

• Bu bölgenin en ilginç yeri ise Saklıkent ve çevresidir. İnce bir tahta köprüden geçilerek gidilen bu yerde derenin suları kışın oldukça yükselmektedir. Yaz aylarında ise Bir hayli alçalmış olan derenin üzerine tahta uzantılarla yerleştirilen kilim ve minderlerle küçük oturma gurupları oluşturularak otantik bir görünüm elde edilmiştir.

• Bu bölgenin en tanınmış yeri Ölüdeniz'dir.

• Denizin turkuaz rengi, durgunluğu ve çevrenin yeşilliği insanları büyülemektedir.

• Denizci bir genç ile kasabada yaşayan genç bir kızın aşk öyküleri de bu yöreyi daha da ilginç bir hale getirmektedir.

• Gezerek görmek kitapdan ya da televizyon veya sinemadan görmekten üstün yanları vardır. En önemli üstünlüğü ise bizzat yaşıyor olmanızdır. Yaşananların daha iyi öğrenildiği ve insanların ufkunu genişlettiği bilnen bir gerçektir.

• Bizim buradan yaptığımız sizlere sadece kısa hatırlatmalardır.

Antik Kent

Myra Antik Kenti